CURVES RESIDENCE
Curves Residence
This was a very challenging steep site facing west to bush views. It made sense to place the garage on the only flat portion of site on the south side of the block. This enabled a nice long driveway wrapping around the curved swimming pool for off street, as street side parking was very limited.An entry and rumpus room are combined on the ground floor. This room has restricted solar access to north due to the steep site, so we designed 2 windows into the pool area to capture as much light as possible.  One pool window is below water level so you can sit in the rumpus room and look into the pool watching the aquatic adventures and the other is just above water level.  The effect of the dappled light on the ceiling is so beautiful and reflects downwards helping light up the room.  The pool has a curved end facing the street with a curved glass edge so that people passing by can see that it’s a pool.
Location: Currumbin
Build Area: 295m2
Timeline: 1 Year, 10 months
Site: 900m2
External Materials: months
Other: months
Intagram